
Kenya ordusu, Somali’de düzenlediği hava saldırısında Eş-Şebab’ın istihbarat şefiyle birlikte 10 örgüt üyesinin öldürdü.
Kenya ordusu El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünün 10 üyesi birlikte bir istihbarat şefi Mahad Karate’yi öldürdü. Daha önce ABD ve Kenya, Şebab’ın istihbarat şefi Mahad Karate için 5 milyon dolar ödül koymuştu.
Afrika Birliği gücünün bir parçası olarak Somali’de Şebab’a karşı savaşan Kenya askerleri, saldırıyı eğitim kamplarından birine düzenlediği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan askeri yetkililer, Karate ile birlikte üst düzey komutanların da öldürüldüğünü bildirdi.
Kenya Ordu sözcüsü David Obonyo “Saldırı terör örgütüne büyük bir darbedir” dedi.
Geçtiğimiz hafta da Kamerun ordusuna ait kuvvetler, uzun süredir Boko Haram’ın kontrolünde bulunan Nijerya’nın Goshi kasabasına düzenlediği saldırıda 162 Boko Haram üyesini öldürmüştü.
