FilistinHaberlerOrtadoğu

Abbas milisleri Batı Yaka’da terör estirmeye devam ediyor

Batı Yaka’da direniş mücahitlerinin eylemsizlik kararına, yerli güçlerle çatışmama ilkesine ve iç barış görüşmelerinin zayıf da olsa ümit verici olmasına karşın; her türlü dini, ahlaki, milli ve örfi ilkeleri bir kenara bırakarak işgalcilerin öncü kuvvetleri gibi çalışan Abbas milislerinin Batı Yaka’nın birçok şehrinde İslamî Direniş Hareketi mensuplarına karşı baskılarını artırdıkları ve yaptıkları baskınlarda 8 kişiyi daha tutukladıkları belirtildi.

Diğer taraftan Abbas militanlarının talimatıyla hareket eden Ramallah Yönetimi Askeri Mahkemesinin, bir Kassam mücahidine 20 yıl hapis cezası vermesi başta Kalkiliya’da olmak üzere Batı Yaka’nın birçok şehrinde büyük bir tepkiyle karşılanırken, halkın tepkisine ve öfkesine aldırmayan milislerin baskınları sürdürdükleri bildirildi.

Camileri yakan, Mushafları kirletip ateşe veren, evleri talan eden, mazlum Filistin halkına her türlü zulmü reva gören işgal güçlerini dost bilen Abbas milisleri şu anda direniş mücahitlerini takip ve tutuklamaya kilitlenmiş durumdalar. “Bunların dini, ahlakı, milliyetleri gittiği gibi insanlıkları da gitmiş” dedirtecek kadar kendi halkından uzaklaşmış bu insanların beyinlerine Amerikalı General Keith Dayton tarafından Siyonizm yerleştirilmiştir. Onun için dostu düşman, düşmanı da dost olarak görüyorlar.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Haziran 2026 (37) içerik yüklenmiştir.