
Lübnan Merkez Bankası Başkanı, Suud mevduatının ülke Merkez Banka’sından çekmesi ile Lübnan ekonomisinin çökeceğine dair Al-i Suud müttefiklerinin sözlerini temelsiz olarak niteledi.
Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame bu bağlamda bugün yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarının kendi raporlarında Lübnan Merkez Bankası’ndaki Suudi mevduatı konusunda aşırıya kaçtığına işaretle, Suudi paralarının çekilmesi, Lübnan ekonomisinin zarar görmeyeceğini ifade etti.
Selame ayrıca, Lübnan Lirası için bir tehlikenin söz konusu olmadığını, Lübnan bankacılık politikasının, para ve döviz piyasasının istikrarına destek vermek olduğunu belirtti.
Saad Hariri başkanlığındaki el-Müstakbel grubuna bağlı basın, Lübnan’da direniş ve halka karşı saldırıları çerçevesinde ülkede kriz ve kargaşa çıkarmak amacıyla, Al-i Suud’un yakında Lübnan Merkez Bankası’nda tuttuğu bir milyar dolar mevduatını çıkaracağını, bunun sonucunda Lübnan Lirası ve ekonomisinin çökeceğini ileri sürmüştü.
Suudi Arabistan son sıralarda Lübnan ordusuna verdiği 3 milyar dolar yardımını kesti, ardından vatandaşlarından Lübnan’dan çıkmalarını istedi.
BAE, Katar ve Kuveyt de Riyad’ın politikaları devamında kendi vatandaşlarından Lübnan’dan ayrılmalarını istedi
