
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye – Türkiye sınırının bir an önce tamamen kapatılması gerektiğini söyledi.
Lavrov, “Teröristlerin silah sevkiyatının durdurulması için Türkiye – Suriye sınırı kapanmalı” dedi.
Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye’den Suriye’ye giden bazı silah sevkiyatlarının insani yardım kamyonlarına gizlendiğini iddia etti. Lavrov, “Türkiye – Suriye sınırından teröristlere silah gönderiliyor” dedi.
Bölgesel ihlallere karşın büyük ölçüde devam ettiği belirtilen ateşkes konusunda konuşan Ban Ki-moon ise Lavrov ve Rusya’ya “Çatışmasızlık ortamının sağlanmasında üstlendikleri rol” için teşekkür etti.
