HaberlerİranOrtadoğu

Muhammed Cevad Zarif: Nükleer Faaliyete Dönmek Birkaç Vidaya Bakıyor

Muhammed Cevad Zarif, İranlı basın mensuplarıyla bir araya gelerek Avrupalılarla yapılan anlaşma ve taahhütler üzerinde şu açıklamayı yaptı: Eğer bir noktada ulusal çıkarlar önceki şartlara dönmeyi gerektiriyorsa böyle bir mekanizma vardır. Biz hızlı bir şekilde önceki nükleer faaliyetlerimize dönebiliriz ve şüphesiz hızımız bu süreçte karşı tarafa göre daha fazla olacaktır. Bunun kendisi anlaşmanın hayat sigortası olmasının nedenlerinden biri olabilir.

Zarif: karşı taraf bizim onlardan daha hız bir dönüş yapacağımızı biliyor. Çünkü bizim işimiz bir kaç vidayi birbirine birleştirmektir. Ama karşı taraf için durum böyle değildir. Hazırladıkları planlara harcadıkları ortadadır.

Zarif, bizim Amerika ile olan anlaşmazlıklarımız henüz çözüme kavuşmamıştır. Gücümüzün temeli bu sahip olduğumuz bakış açısının hegemonik sistemle farklı olmasına bağlıdır.

Bugün şu gerçeği bilmeliyiz ki, biz herşeyi bu halka borçluyuz.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Haziran 2026 (11) içerik yüklenmiştir.