
İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı, Irak’lı meslektaşıyla Tahran’da yaptığı görüşme hakkında bilgi vererek, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği gelişeceğini söyledi.
Irak İçişleri Bakanı Cevad el Bulani ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptıkları görüşme hakkında bilgi veren Mustafa Muhammed Neccar, iki ülke arasında sınır güvenliğinin yanısıra uyuşturucuyla mücadele işbirlikleri gelişeceğini söyledi.
İran’ın her zaman Irak halkının yanında olduğunu ve bu ülkede güvenlik ve istikraraın yerleşmesine destek verdiğini konuşmasına ekleyen İçişleri Bakanı Neccar, “bu ülkede en kısa zamanda devlet oluşmasına destek veriyoruz”dedi.
Irak İçişleri Bakanı Cevad el Bulani ise iki milletin çıkaları doğrultusunda İran ile bütün güvenlik alanlarda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
