
Hayat Damarı Konvoyu 5; dün gece Lazkiye limanından ayrılarak Gazze’ye gitmek üzere Mısır’ın el-Ariş Limanına doğru hareket etti.
İngiliz eski Milletvekili George Galloway; Suriye’nin konvoya büyük destek sunarak hedeflerini gerçekleştirmesi ve yardımları Filistin halkına ulaştırması amacıyla tüm ihtiyaçlarını temin ettiğini söyledi.
“30 ülkenin sunduğu yardımları taşıyan konvoyun, Lazkiye’ye ulaşmasından mutluluk duyuyoruz” diyen Galloway; ileriki aşamada, yardımları hava yoluyla ulaştırma yönünde bir adım atacaklarını bildirdi.
Öte yandan Baas Partisi Lazkiye Şube Başkanı Faruk Bdeyvi; Suriye ve halkının, özgürlük konvoylarına kucak açarak Filistin davasını destekleme ve savunma yönündeki ulusal ve milli görevini yerine getirdiğini söyleyerek “Hayat Damarı Konvoylarına geniş Arap ve uluslararası katılım, işgalin Filistin halkına yönelik katliam politikası izlediğini açığa çıkarma yönündeki hedefe ulaşıldığının en canlı örneğidir” dedi.
Lazkiye Valisi Halit Meşhediye ise; “bugün, Hayat Damarı Konvoyuna Gazze’ye uğurlayan bu kentte tanık olduklarımız, Suriye halkının, Filistin davasına bağlılığının ve bu davayı savunduğunun ifadesidir” diye belirtti.
İnsani yardım taşıyan 137 araçtan oluşan Hayat Damarı Konvoyuna 30 kişi eşlik ediyor.
Konvoyu Lazkiye’de; resmi ve halk faaliyetleri, Filistin Grupları temsilcileri ve Lazkiyeli vatandaşlar uğurladı.
