FotoğraflarHaberlerİranLatin AmerikaOrtadoğu

Evo Morales’in İran Ziyareti – Fotoğraf Galerisi

Bugün İran meclisinin açık oturumunda konuşma yapan Bolivya Cumhurbaşkanı, ülkesinin tüm alanlarda İran’ın işbirliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bugün, İslami Şura Meclisin açık oturumunda konuşma yapan Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, devrimci ülkelerin işbirliğiyle emperyalistlerin daha erken yok edileceğini söyledi.

Ekonomik ve insani alanlarda uzun yıllar emperyalistlerin egemenliği altında kaldıklarını dile getiren Evo Morales, Cumhurbaşkanılığı görevini üstlendiği günden beri ülkesinin alt yapılarını değiştirerek petrol ve doğalgazı ulusallaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Morales, 2005 yılında ülkesinin döviz rezerveleri 1700 milyon dolar iken bugün bu miktarın 9 milyar dolara çıktığının bilgisini verdi.

Irkçılık karşısında mücadelesini devam ettiğini söyleyen Evo Morales, ülkesinde özgürlük ve barışın sağlanmasının yanısıra halka destek vermek için ciddi adımlar atıldığını açıkladı.

Bolivya Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında, ülkesinin tüm alanlarda İran’ın işbirliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Morales’in konuşması tamamlandıktan sonra milletvekilleri uzun süre kendisini alkışlayarak “ABD’ye Ölüm” sloganı attılar.

İran ve Bolivya Cumhurbaşkanları önceki gün İran yetkilileri ve duayen futbolcularından oluşan takımda futbol oynadılar.

İran’ın duayen futbolcularının da katıldığı bu maçta Ahmedinecad ve Morales’ten ilginç görüntüler ortaya çıktı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Morales’in pasıyla topu kaleye attı.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.