
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran ve Japonya arsındaki ilişkilerin geliştirilmesinin dünya şartlarını bağımsız milletlerin lehine değiştireceğin ifade ederek, iki ülkenin ticaret hacmi 50 milyar dolara ulaşması gerektiğini söyledi.
Japonya Büyükelçisini kabul eden Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad, uluslararası alanda yeni güçlerin ortaya çıkmasına işaretle, İran ve Japonya arsındaki ilişkilerin geliştirilmesinin dünya şartlarını bağımsız milletlerin lehine değiştirebileceğin ifade etti.
İnsanoğlunun medeniyeti üzerinde etkisi olan İran ve Japonya’nın ikişkilerinde hiçbir olumsuz nokta mevcut olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bazı dönemlerde ortaya çıkan sorunların yabancı güçlerin müdahelesinden kaynaklandığını konuşmasına ekledi.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, “İran ve Çin arasındaki ticaret hacmi 30 miyar dolara ulaştıysa, bu miktar İran ve Japonya arasındaki ticaret hacminde 50 milyar dolara ulaşmalı”dedi.
Japonya’nın Tahran Büyükelçisi Ken İchi Komano ise bu kabulde Tokyo’nun ikili ilişkilerin geliştirilmesinde her fırsatı kullanacağını söyledi.
