FilistinHaberlerOrtadoğu

İslamî projemiz gerçek bir tarihi zaferi kazanmaya yakındır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Mahmud Ez-Zehhar işgal rejiminin Gazze’nin Han Yunus şehrinde gerçekleştirdiği katliamın 54. yıldönümünde yaptığı açıklamada, işgal rejiminin yaşadığı krizleri aşmak için savaş çıkardığını belirtti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Han Yunus katliamının yıldönümünde dün Gazze’de düzenlediği etkinliğe katılan Ez-Zehhar, İngiltere’nin işgal liderlerini tutuklanmaktan kurtarmak için kanunlarını değiştirme teşebbüsünü de kınadı.
Mahmut Ez-Zehhar daha sonra şöyle dedi: “Dünyanın her tarafında değişimler olduğu gibi burada da büyük değişimler var. Buradaki İslamî proje tarihi gerçek zaferini gerçekleştirmek üzeredir. Yeni savaşlar bölgedeki bu projeyi asla yok edemez. Halkların fıtratıyla da uyuşan ve ümmeti birleştirecek olan bu proje hedeflerini gerçekleştirmeye doğru emin adımlarla yürümektedir.”

Gazze kuşatmasını kırmak için dünyanın dört bir yanından gelen gemilerin bu projeyi desteklemek için yola çıktıklarına dikkat çeken Ez-Zehhar “Bu proje sahipleri liderleriyle, mensuplarıyla elbette bedel ödeyecekler. Ödüyorlar da. Fakat sonuçta Allah’ın izniyle muzaffer olacaklar.”

1956 yılında Han Yunus’ta bulunan mülteci kampına saldıran İsrail askerleri 275 kişiyi katletti. Daha sonra olay yerinde inceleme yapan BM yetkilileri elleri arkadan bağlanmış ve enselerinden vurulmuş cesetler buldular.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.