HaberlerIrakOrtadoğu

Irak Başbakanı ve Meclis Başkanı Felluce’de

Irak Başbakanı ve Meclis Başkanı, Felluce’yi IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarma operasyonuna katılan askeri komutanlar ile Felluce’nın etrafında bir araya geldiler.

Irak Başbakanı Haydar İbadi ve Meclis Başkanı Selim Cuberi bugün, Felluce’nin yakınında bulunan Tarık askeri üssüne gelerek, Felluce operasyonunun nasıl ilerlediği konusunda askeri yetkililerden bilgi edindiler.

İbadi bu görüşmede, Irak güçlerinin IŞİD’e karşı ilerleyişini, kutlayarak, Irak askerlerinin ülkenin muhtelif noktalarından kurtarmak için gösterdiği cesaret ve fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.

Irak Başbakanı ayrıca Felluce’de sivillerin can güvenliğinin korunmasına vurgu yaptı.

Irak Meclisi Başkanı Selim Ceburi de, Irak birliklerine destek vererek, halk ve ordu birliklerinin çabası sonucu, Irak’ta geniş bir alanın IŞİD’in işgalinden kurtarıldığını belirtti.

Felluce operasyonu 23 Mayıs’ta İbadi’nin fermanıyla başladı.

Öte yandan IŞİD teröristleri, Irak’ın kuzeyinde yer alan Neyneva eyaletindeki Gazlani üssünde Irak ordusunda daha önce görev yapmış 13 subay ve askeri, patlayıcı madde üretimi için kendileriyle işbirliği yapmadığı için infaz etti.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (24) içerik yüklenmiştir.