DünyaHaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

UAEA Yönetim Kurulu, İran için toplandı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulunun 3 aylık toplantısı, bugün İran’ın nükleer konusu gündemiyle Viyana’da düzenlendi.

Yönetim Kurulu üyeleri bugünkü toplantıda İran’ın nükleer programıyla ilgili konuları, BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesi uyarınca inceliyor.

Ajans’ın 2015 yılı için yıllık raporu, 2015 tenknik işbirliği raporu, emniyet ve güvenlik konusu, 2015 denetim çalışmaları raporu ve Suriye ve Kuzey Kore’de denetleme faaliyetleri, Viyana’da birkaç gün sürecek UAEA Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacak diğer gündem maddeleri teşkil ediyor.

İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan nükleer anlaşma uyarınca İran’ın nükleer dosyası, BM Güvenlik Konseyi’nin gündeminden çıkarıldı, ilgili yaptırımlar da iptal edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (22) içerik yüklenmiştir.