
Korsan İsrail’in büyükelçiliklerine, 10 Avrupa ülkesi ile işbirliği yaparak İran’da insan hakları aleyhinde propaganda yapmak üzere bin kişiyi istihdam etme yetkisi verdiği bildirildi.
Konuyu ifşa eden The Guardian yazarı Harriet Sherwood, Tel aviv’in büyükelçiliklerine, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın 10 ülkesi ile işbirliği yaparak bin kişiyi işe almalarını ve onları korsan İsrail’in hamileri olarak yetiştirmeleri talimatı gönderdiğini yazdı.
Habere göre, bir süre önce korsan İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Avrupa ülkelerindeki büyükelçiliklerine İsrail’in imajını düzeltme bağlamında bazı yeni talimatları içeren bir genelge gönderdi.
Genelgede yer alan talimatlardan biri de bin kişinin işe alınmasıydı.
Söz konusu genelgede, 10 Avrupa ülkesi ile işbirliği doğrultusunda İran’da insan hakları konusunu karalama çalışmaları yürütülmesi de yer alıyor.
