AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran, Somali’de barış ve istikrara yardıma hazırdır

İran Dışişleri Vekili Ali Ekber Salihi, İran’ın Somali’de barış ve istikrarın sağlanması için yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı.

Ülkesinde barış ve istikrarın sağlanması konusunda istişarelerde bulunmak üzere Tahran’ı ziyaret eden Somali Meclis Başkanı Şerif Hasan Şeyh Eden, Dışişleri Vekili Salihi ile görüştü.

Görüşmede Somali, İran için önemli bir ülke diyen Salihi, Somali halkının sorun yaşadığını görmekten üzüntü duyduklarını belirtti.

Dışişleri Vekili Salihi, Somali halkının kendi sorunlarını başkalarının müdahalesi olmaksızın çözümleyebileceğini, İran ise bu süreçte yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Salihi, din adına uygulanan her türlü şiddetin Batı’nın ürünü olduğunu ve bu tür şiddet uygulamalarını reddettiklerini de sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.