FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Halil’deki cinayet işbirliğinin yanlışlığını gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Abbas ve Feyyad’ın işgal rejimiyle sürdürdüğü işbirliğinin çok tehlikeli bir boyut kazandığına dikkat çekerek, işgal güçlerinin Ramallah yönetiminin serbest bıraktığı beş Hamas mensubunu kaçırmasının bu kirli ve tehlikeli işbirliğinin bir sonucu olduğunu belirtti.

İşgalcilerin Ömer El-Kavasimi’yi şehit etmesi ve açlık grevinden sonra Abbas yönetimi tarafından serbest bırakılan beş kişiyi kaçırması üzerine bugün (07 Ocak Cuma) yazılı bir açıklama yapan Hamas şunları ifade etti: “Beş Hamas mensubunun kaçırılmasından ve Ömer El-Kavasimi’nin şehit edilmesinden her ne kadar doğrudan işgalcileri sorumlu tutuyorsak da, Abbas ve Feyyad’ı da işgalcilerle işbirliği yaparak buna zemin hazırlamalarından dolayı sorumlu tutuyoruz. Abbas zindanlarından çıkan Hamas mensuplarının işgalciler tarafından yeniden tutuklanmaları iki taraf arasındaki işbirliği kadar aralarındaki rol paylaşımını da yansıtıyor. Abbas ve Feyyad yüzlerce direniş mücahidini takip edip tutuklamak ve bazıları da şehit etmek suretiyle yaptığı bu karşılıksız hizmeti hem işgal rejimine hem de Siyonist gaspçılara sunmayı sürdürüyor.”

Hamas hareketi yayınladığı açıklamada ayrıca Abbas ve Feyyad’dan, düşmanla işbirliğine son vermelerini, direnişi kendi halkını savunması ve hakkını koruması rahat bırakmalarını, kendi halklarına komplo kurmaktan ve düşmanın safında yer almaktan vazgeçmelerini ve direniş mücahitlerini takip ve tutuklamaya son vermelerini istedi.

Filistin halkına da seslenen Hamas, özellikle Batı Yaka’daki Filistinlilerden yapılan bu cinayeti ve sürdürülen kirli işbirliğini protesto etmek ve öfkelerini ortaya koymak için gösteri ve yürüyüş yapmalarını istedi.

Diğer taraftan beş Hamas mensubunun kaçırılması ve bir kişinin de şehit edilmesini protesto etmek için bugün Gazze halkının Cuma namazının ardından Gazze’nin birçok bölgesinde gösteri yaptığı bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (24) içerik yüklenmiştir.