HaberlerİranOrtadoğu

İran, nükleer sanayi gelişiyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı, iki yeni nükleer santralin inşaatı için çalışmaların başladığını duyurdu.

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı, batılıların İran’a karşı sorunlarının İran’ın silahı, ekonomisi, teknolojisi, ticareti veya hatta ilmi olmadığını, batılıların İran halkı ile sorunlarının İslam İnkılabı mesajının tüm dünyaya yayılması karşısındaki duydukları panik ve korku olduğunu söyledi.

Dün katıldığı bir toplantıda konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı Ali Ekber Salihi, biz kendi inkılabımızla tüm dünyaya yeni bir hükümet modeli, dünya görüşü, siyasi felsefesi ve yaşam tarzı sunmuş bulunuyoruz ve son 37 yıl içinde bu yeni felsefenin fırtınalar karşısında durabileceğini, mukavemet gösterebileceğini ispatladığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (9) içerik yüklenmiştir.