FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Eğber Ailesi, Mahmut Abbasa Bağlı Polis Çetelerinin Eski Esir Halid’i İnfaz Etmekle Suçladı

Mahmut Abbasa Bağlı Polis Çetelerin bugün Nablus’ta öldürdükleri iki kişiden eski esir Halid Abdunnasır El-Eğber’in ailesi, Abbas güçlerini yargısız infazla suçladı.

El-Eğber’in ailesi Halid Abdunnasır’ın sağ olarak tutuklandıktan sonra öldürüldüğünü belirterek, bu konuda soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

El-Eğber’in ailesi tarafından yapılan basın açıklamasında “bugün sabah oğlumuz ve eski esirlerden olan Halid Abdunnasır’ın Mahmut Abbasa Bağlı Polis Çetelerince Nablus’un Eski Belde semtindeki baskınlarında öldüğü haberiyle sarsıldık. Halid Abdunnasır’ın öldürülmesiyle ilgili çelişkili bilgiler var. Görgü şahitleriyle yerel kaynakların verdiği bilgiler onun önce gözaltına alındığını, El-Fakus Mahallesinden Şeyh Müslim Mahallesine götürülüp burada öldürüldüğünü gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

Otopsi yapılmasını talep eden aile, gerçeklerin gün yüzüne çıkması için bir soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

Mahmut Abbasa Bağlı Polis Çetelerin, kanun dışı olarak nitelediği Halid Abdunnasır El-Eğber ile Ali Halave adlı iki kişinin bugün sabah öldürüldüklerini duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.