
Tunus’ta yaşanan son olaylar ve halkın Zeynalabidin Bin Ali’nin diktatör rejimine başkaldırısı Batı Yaka’da benzeri baskı ve zulümlere maruz kalan Filistin halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Filistinli vatandaşların büyük çoğunluğu, Arap ülkeleri devlet başkanlarını ve Ramallah yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ı Bin Ali’nin ülkeden kaçışından ders almaya davet etti.
Nablus’ta Feyyad Hükümeti tarafından siyasi görüşleri nedeniyle görevinden alınan öğretmen R.Ğ. uğradığı zulmün geleceğini kararttığını ifade ederek, “Her gece namazlarımda Mahmud Abbas’ın ve milislerinin Tunus Devlet Başkanı’nın akıbetine uğramaları için dua ediyorum” dedi.
En-Necah Üniversitesi’nde görev yapan ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğretim görevlisi ise, Tunus halkının özgür iradesini ifadesine duyduğu hayranlığı dile getirerek, düşmanı memnun etmek için düşmanın kucağına atlayan ve kendi halkına baskı ve işkence uygulayan herkesin yerinin sonunda tarihin çöplüğü olacağını söyledi.
Filistin topraklarında da zulmün uzun süre devam edemeyeceğini dile getiren öğretim görevlisi, Mahmud Abbas ve adamlarının bugüne kadar Filistin halkına çok zulmettiğini, kötülükleri yüzünden önce Ürdün’den, sonra Lübnan’dan, ardından Tunus’tan ve son olarak 2006 yılında Gazze’den kovulduklarını ve yaşananlardan ders almazlarsa yakında Batı Yaka’dan da kovulacaklarını ifade etti.
Abbas milisleri tarafından kaçırılıp baskı ve işkenceye maruz kaldıktan sonra serbest bırakılan bir Filistinli vatandaş da, Allah’ın zalimlere mühlet verdiğini fakat asla zulümlerinden gafil olmadığını söyledi.
Mahmud Abbas’ı şerefli insanlara baskı ve işkence uygulamaktan vazgeçmeye çağıran Filistinli vatandaş, aksi takdirde Filistin halkının da Tunus halkı gibi zulme başkaldıracağına işaret etti.
