
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, üçlü adanın İran İslam Cumhuriyeti topraklarının ayrılmaz parçası olduğunu belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün BAE Dışişleri Bakanı’nın BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalarına tepki göstererek, Al-i Nahyan’ın sözlerinin temelsiz ve tekrardan ibaret bir açıklama olduğunu kaydetti.
Kasımi Ebu Dabi’nin son yıllarda gerilimi düşürmeye katkı sağlamak yerine anlaşmazlıkların derinleşmesini teşvik edip, savaş çağırtkanlığını arttırdığını ifade etti.
Kasımi, İran İslam Cumhuriyeti’nin her zaman, bölgeyi telafi edilemez felaketler ve acılar uçurumu kenarına getiren şeyin tekfirci terörizme destek politikaları olduğuna inandığını vurguladı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ayrıca, şiddet ve terörizme karşı gerçekçi politikalarının bölge ülkeri tarafından izlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, BAE Dışişleri Bakanı’nı da temelsiz ve boş iddialar ve suçlamaları tekrarlamaktan kaçınmaya tavsiye etti.
