HaberlerİranKafkasyaOrtadoğu

Ermenistan ve İran ilişkileri gelişiyor

Ermenistan enerji bakanı İran’la başta enerji olmak üzere değişik alanlardaki işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi.

Dün Tahran’da İran dışişleri bakanlığını vekaleten yürüten Ali Ekber Salihi ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Ermenistan enerji bakanı Armen Musesiyan, iki ülke ilişkilerinin tarihi köklerinin olduğunu hatırlatarak mevcut ilişkilerin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

İran ve Ermenistan arasında siyasi bir sorun olmadığını belirten Ermenistan enerji bakanı, İran’la her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Salihi de, iki ülke ilişkilerini tarihi olarak nitelerken, iki ülke ilişkilerinin başta enerji olmak üzere her alanda geliştiğini söyledi.

Salihi, İran’ın çeşitli alanlarda elde ettiği tecrübeleri de Ermenistan’a aktarmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.