HaberlerİranOrtadoğu

Uyuşturucu maddeleri süper güçler yayıyor

İran Mazenderan eyaleti Kaymakamı “Uyuşturucu madde çeşitlerinin kaçak yollarla transfer edilmesi ve tüketiminin yaygınlaştırılması istilacı süper güçlere bağlı Mafya şebekeleri tarafından yönlendiriliyor” dedi.

Mazenderan eyaleti Kaymakamı Mansurali Zarii, dün eyalet merkezi Sari’de Uyuşturucu Maddeyle Mücadele Koordine Konseyi Kültür Heyetiyle düzenlediği ortak toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite ve eğitim merkezlerinin aile ve özellikle gençleri uyuşturucu maddelerin etkisi konusunda bilinçlendirmeye ilişkin sorumluluklarının ağır olduğunu vurgulayarak “Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi için dakik ve hedefli bir programın hazırlanması gerekiyor” dedi.

Zarii daha sonra, uyuşturucu madde illetinin ortadan kaldırılmasının uygun eğitim ve belli bir kültür oluşturulmasına ihtiyaç duyduğunun altını çizerek “Uyuşturucu madde tüketimi ve kaçakçılığı günümüz topluma yönelik çok ciddi bir tehdit ve tehlike sayılıyor” ifadesini kullandı.

Mazenderan eyaleti Kaymakamı Mansurali Zarii konuşmasının başka bir bölümünde uyuşturucu maddelerin birçok sosyal sorunlara yol açtığına dikkat çekerek “Bir de bilinmesi gereken şu var: Uyuşturucu madde çeşitlerinin kaçak yollarla dünyanın her tarafına transfer edilmesi ve tüketiminin yaygınlaştırılması işi istilacı süper güçlere bağlı Mafya kanalları tarafından yönlendiriliyor” vurgulamasında bulundu.

Zarii ayrıca bilimsel ve uzmanca yaklaşımın önemini vurgulayarak “Ön tedbir daima mücadeleden önce gelir” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.