AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Mısır’da siyonist büyükelçilik bayrağını indirdi

Siyonist işgal rejiminin Kahire’deki büyükelçiliği, ülkede Mübarek rejimine karşı başgösteren protestoların giderek güç kazanıp ülkenin her tarafını sarmasının ardından Kahire’de meskûn bir apartmanın üst katında yeralan büyükelçiliğin tepesinde yıllardır korkusuzca dalgalanan bayrağını indirdi.

Kahire’deki görgü tanıkları, Kahire Üniversitesi köprüsünden geçerken, daha önce devasa bir apartmanın tepesinde dalgalanan Siyonist bayrağın indirildiğini fark ettiklerini ifade etti.

Quds Press Ajansı muhabiri, Kahire’deki kaynaklara dayanarak verdiği haberde ayrıca, dokuz gün önce Mısır halkıyla Mısır polisi arasında çıkan çatışmada onlarca kişinin hayatını kaybetmesinin ardından meydanlardan çekilen polislerin yerine askerlerin diğer önemli yerler gibi Siyonist işgal devleti büyükelçiliğini de koruma altına aldıklarını söyledi.

Mısır’da olaylar başlamadan iki hafta önce büyükelçisini geri çağıran işgal yönetimi, geri kalan personelini de olaylar başladıktan sonra özel uçakla işgal altındaki topraklara getirmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (9) içerik yüklenmiştir.