HaberlerİranOrtadoğu

Düşmanın hedefi halkı Rehberi’nden koparmaktır

İran Meclis Başkan Vekili Ebu Turabi “Düşman, İran İslam Cumhuriyetini tezyif etme projesi doğrultusunda halkın Rehberlik ve İmametle olan bağını hedef almış durumunda” dedi.

İslami Şura Meclisi Başkan Vekili Muhammed Hasan Ebu Turabi dün İran İslam Cumhuriyeti Ordusunun 2800 şehidi için düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, Rehberliğin halkla olan bağının neticesi olarak kutsal savunmanın doğduğu ve ülkenin siyasi bağımsızlık kazanmasına sebep olduğunu belirtti.

Ebu Turabi daha sonra İran’ın bölgede ulaştığı üstün güç konumuna değinerek “Şehidlerimizin İslam uğruna dökülen kanlarının bereketi olarak bugün bilimsel, ekonomik ve kültürel çeşitli alanlarda bölgede çok yüksek düzeylere ulaştık” dedi.

Konuşmasının devamında İran’ın kutsal savunma döneminde verdiği binlerce şehid ve 126000’i aşan gazisiyle ABD’nin Ortadoğu’ya yönelik çeşitli desiselerini etkisiz hale getirebilecek güce eriştiğini de vurgulayan Meclis Başkan Vekili Ebu Turabi ayrıca “Ülkemizin bilimsel alanda kaydettiği başarıların hız süreci dikkate alınarak önümüzdeki yarım yüzyılda İran’ı dünyanın bir bilim merkezine dönüştürebilme şerefine sahibiz, diyebiliyoruz” ifadesini kullandı.

Ebu Turabi ayrıca, İslam İnkılabının zaferi yolunda dökülen şehid kanlarından kaynaklanan bereketlere de değinerek “İran’ın Kuran-ı Kerim mektebinde yetişen evlatlarının candan, maldan geçerek bizleri Şahlık rejiminin zulümlerinden kurtarmaları da ayrı bir kahramanlık hikayesi” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Ağustos 2026 (32) içerik yüklenmiştir.