BilimselHaberlerİranOrtadoğu

İran balistik deniz füzelerinin seri üretimine başladı

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Genel Komutanı, balistik deniz füzelerin seri üretimi başladığının haberini verdi.

Bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt veren Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, deniz hedeflerini şaşmadan imha etmek gücünde olan ve iki yıl önce haberini verdikleri Devrim Muhafızlarının balistik deniz füzelerin seri üretimi başladığını söyledi.

Tügeneral Caferi, halihazırda 500 km menzilli radarların üretimi devam ettiğini, uzun menzilli radarların araştırma aşaması tamamlandığını ve üretimi gelecek yılda başlayacağını da konuşmasına ekledi.

Ses hızının üstünde hızı olan bu füzelerin düşman tarafından saptanması imkansız olduğunu dile getiren Tümgeneral Caferi, bu füzelerin filmi yakın zamanda basına dağıtılacağının bilgisini verdi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (28) içerik yüklenmiştir.