HaberlerİranOrtadoğuSuriye

Suriye’de şehit olan İranlı muhabir için Tahran’da cenaze töreni düzenlendi

uriye’nin Halep bölgesinde son günlerde şehit düşen İRİB’in muhabiri şehit “Muhsin Hazai” için bugün Tahran’da İslami Şura Meclisi Başkanı ve bazı yetkilinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Muhsin Hazai, Cumartesi günü Suriye’nin Halep kentinde sahadaki gelişmeleri takip ederken teröristlerce hedef alınarak şehit oldu.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İRİB muhabiri şehit “Muhsin Hazai” için Tahran’da düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İslami İran muhabirlerinin çetin ve kritik meydanlarda bulunmasının onların İslam İnkılabı’nın ülkülerine bağlı kaldığını gösterdiğini vurguladı.

Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’ye desteği ve danışmanlık düzeyindeki varlığına temasla, İran’ın Suriye ve bütün bölgede yeninden huzur ve güvenliğin sağlanması için çalıştığını kaydetti.

İRİB Başkanı “Abdulali Ali Asgeri” de şehit “Muhsin Hazai”nin cenaze törenine katıldı.

Hazai’nin naaşı, Şam’da Hazret-i Zeyneb -sa- Türbesi’ndeki törenin ardından Tahran’a getirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Haziran 2026 (11) içerik yüklenmiştir.