
Kudüs’teki Siyonist işgal belediyesine bağlı İnşaat ve Planlama Komitesi’nin bugün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilere ait dört evin yerine 13 yerleşim birimi içeren iki Yahudi yerleşim binası inşasını onaylaması bekleniyor.
Siyonist gaspçı gruplarının Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinlilere ait diğer evlere de üzerinde inşa edildikleri toprağın sahibi oldukları iddiasıyla el koymaya hazırlandıkları bildirildi.
Bugün görüşülecek plana göre, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin Yahudileştirilmesinin başlangıcı olarak mahallenin batı kesimindeki iki bina yıkılarak yerine biri on dairelik ve diğeri üç dairelik olmak üzere Yahudilere ait iki bina inşa edilecek.
Kudüs kentindeki kaynaklar, planın onaylanması halinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle bölgede yaşayan birçok Filistinlinin topraklarından kovulacağını söyledi.
Öte yanda, komitenin Ebu Ğuneym Dağı’ndaki Yahudi yerleşkesine yol açmak için Kudüs’ün güneyinde daha çok toprak gasbedilmesini görüşeceği bildirildi.
Siyonist işgal devletinde yayınlanan Haaretz gazetesi bugünkü (7 Şubat Pazartesi) sayısında fanatik Siyonist çevrelerde tanınan Chaim Silverstein isimli kişinin bu planı komiteye sunduğunu yazdı.
Gazete, projeye destek veren derneklerin hepsinin Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğuna dikkat çekti.
