
Bahreyn el-Yevm haber sitesinde yer alan habere göre, Al-i Halife güvenlik güçleri, Cev hapishanesinde tutulan müebbet hapis mahkumlarının kaldığı hücrelere baskın düzenleyerek, buradaki Kuran-ı Kerim ve diğer kitapları parçaladılar.
Cev hapishanesindeki tutuklular, Al-i Halife rejimi güçlerinin bu girişimini kınayarak, Kuran-ı Kerim’e hakaretlerinden dolayı eylem yaptılar.
Al-i Halife rejimi bundan önce de camiler ve hüseyniyeleri ve onlarca Kuran-ı Kerim-i yakıp, yıkarak, Bahreyn halkı ve Müslümanlar’ı öfkelendirmiştir.
Bahreynli alimler, Al-i Halife rejiminin camileri yıkma ve Kuran-ı Kerim’e hakaret etme gibi girişimlerini Bahreyn tarihi için bir kara leke olarak niteleyerek, uluslararası örgütlerden bu girişimlere karşı ciddi tepki göstermesini istemiştir.
