
Bölge halkının kıyamına işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslam dünyasında meydana gelen gelişmelerin İslam İnkılabı’nın devamı olduğunu söyledi.
Bugünkü Tahran Cuma namazı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi’nin imamlığında kılındı.
İkinci hutbesinde bölge halkının kıyamına işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Hatemi, son sekiz haftada devam eden İslam dünyasının kıyamının açık mesajı olduğunu, bu kıyamda bölge halkı İslam, bağımsızlık ve halka dayalı bir yönetim istediğini söyledi.
Ayetullah Hatemi, genelde bir tek ülkede meydana gelebilecek İslam dünyasındaki gelişmelerin eşsiz olduğunu, ard arda gelişen bu kıyamları İslami uyanışta aramak gerektiğini ifade eti.
Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu çağın diktatörlerin çöküşü çağı olduğunu konuşmasına ekledi.
Ayetullah Hatemi konuşmasını şöyle devam etti: “dünya istikbarı istese de istemese de İslam İnkılabı’ndan olgu alan bölge halkın İnkılabı devam etmektedir ve dünya İstikbarı İran İslam İnkılabını başarısız olarak göstermek niyetindedir. Bunu söylemek gerekir ki bugün İran bölgenin en güvenli ve huzurlu ülkesidir. Düşmanlar yalan söyleyerek İran’da kargaşa çıkarmak niyetindeler ve bir kaç inkılap karşıtı getirerek onu güvensiz olarak göstermek istemektedirler. Bu da İstikbarın hilesidir”.
Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslam dünyasında meydana gelen gelişmelerin İslam İnkılabı’nın devamı olduğunu söyledi.
Libya’da cereyan eden halk katliamına işret eden Ayetullah Hatemi, kendi halkını bombardıman eden ve bir günde 15000 kişiyi katleden Kaddafi’nin eşsiz bir diktatör olduğunu kaydetti.
Tahran Cuma Namazı Hatibi, ABD’nin Libya’ya askeri müdahelede bulunmasının bu ülkenin yeni bir bataklığa girmesinin anlamına geldiğini dile getirdi.
