AsyaHaberler

Yemen devlet başkanı yakında teslim olacaktır

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in ülkede siyasi reformlar yapılması için yoğun gösteriler yapan ve istifa etmesini isteyen halkın iradesine çok yakında teslim olacağı bildirildi.

Al Alam TV televizyonunun haberine göre Sana Üniversitesi kampusunu işgal eden Yemenli rejim muhalifleri, bir bildiri yayımlayarak Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in gitmesi yönündeki taleplerine bağlı olduklarını belirtiler ve bazı grupların gösterilere son verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

Yemenli muhaliflerin gösterileri büyüyerek devam ederken Reuters haber ajansı, Yemenli bir resmi yetkilinin Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in, muhalif partilerin istifa çağrısına ve halkın siyasi reform talebine çok yakında teslim olacağını söylediğini duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (9) içerik yüklenmiştir.