HaberlerİranOrtadoğuSuriye

Korsan rejim yıkım, öldürme ve kin üzerine kurulmuştur

İran Cumhurbaşkanı Kalkınma ve Beşeri Kaynaklardan Sorumlu Yardımcısı Lütfullah Firuzende; korsan İsrail işgal güçlerinin kurtarılmış Kunaytra kentinde yaptığı yıkımların; onun uluslararası anlaşma ve sözleşmelere saygı duymayan insani ve uluslararası değerleri tanımayan yıkım, öldürme ve kin üzerine kurulmuş gayrı meşru bir varlık olarak özünü ve gerçeğini sembolize ettiğini söyledi.

Başkanlık ettiği İranlı heyetle birlikte dün Kunaytra kentini ziyaret eden Firuzende yaptığı açıklamada; hükümet ve halkıyla İran’ın Suriye’ye ait olan Golan topraklarının gerçek sahiplerine iade edilmesini desteklediklerini dile getirerek kapsamlı ve adil barışın sağlanması yönünde Suriye’nin harcadığı çabaları onayladıklarını ve takdir ettiklerini ifade etti.

İşgalden kurtarılmış Kunaytra kentine yaptığı ziyaretin kendisi ve heyet üzerinde derin izler bıraktığını belirten Firuzende; Suriye halkının gelişmesi ve Kunaytra kentini yeniden inşa etmesi temennisinde bulundu.

Kunaytra Valisi Halil Meşhadiye eşliğinde kenti gezen İranlı heyet kentin tarihi, coğrafi ve ekonomik yapısıyla ilgili yapılan anlatımları dinledi.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.