
İran İslam Cumhuriyeti genelkurmay başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi Halepçe kentinin kimyasal silah saldırısına uğramasının uluslar arası toplumun batı kapitalizminin işlediği cinayetlere sessiz kalmasının sonucu olduğunu belirtti.
Irak devrik diktatörü Saddam Hüseyin’in Mart 1988’de Halepçe şehrine kimyasal saldırı düzenledi.
Firuzabadi, Halepçe şehrinin kimyasal silahlarla bombalanmasının yıl dönümü eşiğinde bugün yaptığı açıklamada bu bombardımanın uluslar arası toplumun batı kapitalizminin cinayetlerine sessiz kalmasının sonucu olup Amerika ile Avrupa’nın rezil olması ve insan hakları hususundaki çelişkili iddialarının ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. Firuzabadi ayrıca Amerika ile Avrupa’nın ekonomik ve siyasi çıkarlarının tehditle karşılaştığı her yerde insanların onların başarısızlığının bedelini ödemek zorunda kaldığını söyledi. Firuzabadi, Halepçe cinayetlerini hatırlamanın insanlık aleyhine suç işleyenler ve onları destekleyenlerin cezasini dünya kamu oyunun talepleri olarak sözde insan hakları kuruluşlarının önüne koyacağını söyledi.
Halepçe katliamında Irak Baas rejimi ordusuna ait 50 uçak sinir gazları, sarin ve Hardal gazları gibi öldürücü gazlar içeren 500 kiloluk kimyasal bombaları mazlum Halepçe halkına yağdırdılar.
