HaberlerIrakOrtadoğu

Musul’da IŞİD’e ait 100 ton kimyasal madde ele geçirildi

Irak halk gönüllü güçleri, dün Musul’un doğusunda terör örgütü IŞİD’a ait bir depoda 100 ton kimyasal madde ortaya çıkardı.

Irak gönüllü halk güçleri Haşdüşşabi, sözkonusu kimyasal maddelerin  terör örgütünün  silah yapımında kullandığının anlaşıldığını bildirdi.

Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD ve diğer leri hem Irak ve hem de Suriye’de  halka  karşı bir çok kez kimyasal silah kullandılar.

Bu arada Irak güvenlik güçleri, terör örgütlerinin her geçen gün artan kayıplarının ardından bu örgütün intikam alma amacıyla kimyasal silah kullanma ihtimalinin daha da arttığını ve bulunan kimyasal maddelerin de bunun katını olduğunu bildirdiler.

Terör örgütlerinin bu tür maddeleri Türkiye’den getirdikleri mali ve askeri teçhizatların da Arabistan ve Katar gibi ülkelerden karşılandığı anlaşılıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.