
İran yapımı “Saba-248” isimli helikopterin tanıtımı bugün Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan ve İran Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji İşleri Yardımcısının katılımıyla gerçekleşti.
Açılış merasimine katılan İran Savunma Bakanı General Dehgan, Saba-248 adlı yerli helikopterin Savunma Bakanlığı, bilgi tabanlı şirketler ve üniversite merkezlerindeki uzmanlar tarafından hafif ve yarı ağır tiplerde tasarlanıp üretildiğine dikkati çekti.
İran Savunma Bakanı söz konusu helikopterin havacılık sektöründe elde edilen büyük bir kazanım olduğuna işaret ederek, “Hava ambulansı, havadan fotoğraf çekme, arama ve kurtarma faaliyetleri, yolcu ve yük taşımacılık alanında bu helikopter kullanışlıdır” açıklamasını yaptı.
Son olarak General Hüseyin Dehgan, “Askeri ve ticari müşteriler ve özellikle uluslararası ve müslüman ülkelerinin talepleri üzerine Saba-248 isimli helikopteri seri şeklinde üretilebilir” şeklinde konuştu
