
Rusya’nın Astrahan kentinde 2 polisi öldüren şüphelilere yönelik operasyonda, Rusya Ulusal Muhafızları’ndan (Rosgvardiya) 3 polis, hareket halindeki bir araçtan açılan ateş sonucu yaralandı.
Sputnik’e konuşan yerel İçişleri Bakanlığı dairesinden bir yetkili, şüphelileri aramaya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 3 polisin daha hareket halindeki bir araçtan ateş açılması nedeniyle yaralandığını belirtti. Astrahan’da salı günü bir grup radikal İslamcı 2 polisi öldürmüştü. 8 kişilik gruptan 2’si gözaltına alınmıştı.
İçişleri Bakanlığı yetkilisi, “Ön verilere göre 3 saldırgan vardı, araçtan ateş açtılar. Saldırganlardan biri öldürüldü” şeklinde konuştu.
Bölgedeki soruşturma komitesinden bir kaynak da öldürülen kişinin 2 polisin öldürülmesine ilişkin aranan şüphelilerden biri olduğunu aktardı. Kaynak, “3 güvenlik gücü yaralandı, karşı ateş sonucunda 1 saldırgan öldürüldü. Çatışma sırasında diğer saldırganlar kaçmayı başardı, ayrıca güvenlik güçlerinin silahlarını da ele geçirdiler. Olay yerinde etkisiz hale getirilen saldırgan daha önce arananlar arasındaydı” dedi.
