HaberlerİranOrtadoğuSuriye

ABD Suriye Saldırısı İle IŞİD’le Mücadele Etmediğini Ortaya Koydu

İran Meclisi Başkanı Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin Suriye saldırısını kınayarak; “ABD’nin bu girişimi krizin siyasi yöntemlerle çözüleceğini göz ardı ederek, Amerika’nın önceliğinin de IŞİD’le mücadele etme olmadığını ortaya koydu” açıklamalarında bulundu.

Emir Abdullahiyan, bu saldırının taşıdığı mesajın teröre destek yönünde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Uluslararası hukuk ile BM bildirgesine karşı aceleyle gerçekleşen bu saldırı, bölgedeki aşırıcılık ve terörizmi takviye edecektir.

Meclis Başkan Danışmanı son olarak, “Daha önce tüm kimyasal silahlardan arınan Suriye devletinin adı geçen silahları kullanması BM tarafından daha detaylı bir incelemeye alınmalıydı” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.