
Saha kaynakları, Suriye ordu birliklerinin Şam kırsalı Doğu Ğuta Bölgesinde askeri noktalara ve sivil bölgelere saldırı girişimlerinde bulunan teröristlere yönelik operasyonlarında Beyt Nayim Beldesi civarındaki tüm tepeleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti.
Kaynaklar ordu birliklerinin köye girme operasyonu başlattıklarını, Nusra Cephesi ve müttefikleri terör çeteleri ile şiddetli çatışmalara girdiklerini aktardı. Çatışmalarda duşka tipi ağır makineli silahın monte edildiği bir aracın yanı sıra birçok siperin imha edildiğini belirten kaynaklar, çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü kaydetti.
Kaynaklar çatışmalarda Suriye ordusuna ait bir tank ya da herhangi bir araçlarının teröristler tarafından imha edildiği haberlerinin aslı gerçeği olmadığının altını çizdi.
