
Tahran’da bölgedeki son kıyamların incelenmesi amacıyla düzenlenen Seminere katılmak üzere konuk olarak gelen Tunuslu 95 yaşındaki Siyonist karşıtı mücahid “Hüseyin El-Tariki” dün Hukuk ve Siyasi Bilgiler Fakültesinin Şeyh Ansari Salonunda yaptığı konuşmada ilk etapta, İran İslam Cumhuriyetinde ve İslam İnkılabının yetiştirdiği kuşağı oluşturan öğrenciler arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek “Tunus halkı adına sizleri selamlıyorum” dedi.
“Hüseyin El-Tariki” daha sonra bölge halkları arasında başlayan İslami uyanış ve kıyamlara değinerek “Bugün emperyalist güçler her zamankinden daha fazla korku ve dehşet içerisindeler. Zira bu inkılapların sesi onları ve gayrı meşru çıkarlarını büyük bir tehlikeye atmıştır” ifadesini kullanarak “Ben bir zaman sürgün olarak Latin Amerika ve Arajantin’e yollandım. Orada, İslam’ın en büyük düşmanın Siyonizm olduğunu anladım” diye konuşmasını sürdürdü.
Siyonizmin ne olduğunu bilmeyen kimsenin dünya meselelerini doğru olarak yorumlayamayacağının da altını çizen Tunuslu Siyonist aleyhtarı El-Tariki ayrıca “Dünya Siyonizmi, “İsrail” diye sahte bir ülke oluşturma görevini üstlenmiş olmasaydı biz bugün işgalci İsrail’in bunca katliam ve cinayetlerine şahid olmazdık” dedi.
Konuşmasının devamında korsan İsrail’in aşırıcı ırkçı olduğunu da vurgulayan “El-Tariki”, İslam dünyasının hiçbir zaman Yahudilere baskı yapmadığını, hatta geçmiş yüz yıllarda Yahudiler başka dinler tarafından sıkıştırıldıklarında İslam ülkelerine sığındıklarını hatırlattı.
Tunuslu ihtiyar mücahid “El-Tariki” konuşmasının başka bir bölümünde “Birçoğu Yahudidir, ama Siyonist değildir. Birçoğu da Araptır ama aslında Siyonisttir. İşte onlardan biri Hüsnü Mübarek’tir” dedi.
