HaberlerIrakOrtadoğuSuriye

Irak güçleri, Suriye sınırlarına kadar ilerledi

Irak güçleri ülkenin kuzeyinde yer alan Musul’un batısını kurtarma operasyonuna devam ederken, Haşdi Şabi yaptığı açıklamada halk güçlerinin bölgede Suriye sınırlarına kadar ilerlediğini duyurdu.

Irak Haşdi Şabi Sözcüsü, Musul kentinde IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede önemli bir dönüm noktasına varıldığını belirterek, Irak halk güçleri Haşdi Şabi’nin Musul’ın batı kesiminde IŞİD’e karşı mücadelede başarı elde ederek Irak-Suriye sınırlarına ulaşmayı başardıklarını bildirdi.

Dün Lübnan’ın el-Meyadin televizyonuna açıklamada bulunan Irak Haşdi Şabi Sözcüsü Kerim en-Nuri, halk direniş güçlerinin Suriye sınırlarına kadar ilerleme kaydetmesiyle artık bu ülke ordusunun Rakka’da terör örgütüne karşı kendi operasyonlarının gönül rahatlığıyla gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Irak Haşdi Şabi Sözcüsü, Haşdi Şabi’nin Suriye sınırlarına kadar ilerlemesinin artık IŞİD’in yolun sonuna geldiğini gösterdiğini söyledi.

Öte yandan Irak Bedr Güçleri Genel Sekreteri Amiri, Haşdi Şabi güçlerinin Irak-Suriye sınır bölgesine yerleştiklerini ve Suriye içinde kendi operasyonlarını sürdürmelerinin Suriye yönetiminin vereceği izne bağlı olduğunu duyurdu.

Irak Bedr Teşkilatı Genel Sekreteri Hadi el-Amiri, halk gönüllülerinden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin Irak-Suriye sınır bölgesine ulaştıklarını bildirdi. Bu konuya ilişkin Amiri, “Yakın gelecekte Irak-Suriye sınır bölgesinin IŞİD’dan kurtarma operasyonu başlatılacak” ifadesini kullandı.

Haşdi Şabi güçlerinin hangi bölgede konuşlandırıldığına dair bilgi veren Hadi el-Amiri, “Halihazırda Haşdi Şabi Irak ve Suriye’nin ortak sınırındaki “Umu Ceris” köyüne yerleşmiştir” açıklamasını yaptı.

Irak Bedir Teşkilatı Genel Sekreteri Hadi el-Amiri el-Meyadin’e yaptığı açıklamada da hiç bir ülkeye Irak’a karasal müdahalede bulunma izni vermeyeceklerini ve bu meselenin Amerikalılara da bildirildiğini söyledi.

“Biz, Irak’ın kurtarılması için hiç kimseden izin almayacağız ve hiç kimsenin bu konudaki tavsiyelerine de bağlı kalmayacağız. Irak toprakları başkalarının müdahalesi olmaksızın kurtarılacak, Washington istesin veya istemesin biz ülkemizi ve Irak sınırlarını tamamen kurtaracağız, Amerikalılar ve başka hiç bir ülkeye de müdahale izni vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Hadi el-Amiri, Amerika liderliğindeki sözde uluslararası koalisyonun şimdiye kadar Musul’un kurtarılması operasyonunda kayda değer bir katkıda bulunmadıklarını, Irak’ın parçalanması yönündeki tüm dış kaynaklı planların artık suya düştüğünü ve kendilerinin Irak’ın parçalanmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (12) içerik yüklenmiştir.