Haberlerİmam Ali HamaneyİranOrtadoğu

İran sakin ve halkın morali yüksektir

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney İran’ın mevcut şartlarda sakin ve halkin moralinin de yüksek olduğunu söyledi.

İmam Ali Hamaney İçişleri Bakanı ve yüksek düzeydeki polis yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada toplumda güvenliğin, özellikle de ahlaki ve psikolojik güvenliğin sağlanmasının polis birliklerinin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyleyerek, halkın psikolojik huzurunun temininde medya organları, basın, gruplar ve etkili şahsiyetlerin ağır bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

İmam Ali Hamaney şöyle konuştu: ‘Mevcut şartlarda ülke çok sakindir ve halkın morali de yüksektir. Bu yüzden siyasal ve kültürel elitler ile sorumlular, basın dünyasının aktif şahsiyetleri ve sanal medyalar ülkede huzurun olmadığı ya da yönetimin ikiye bölündüğü şeklindeki yayınlardan kaçınmak zorundadırlar. Zira, böyle bir iddia gerçekleri tersyüz etmek demektir.’

İmam Ali Hamaney, İmam Humeyni döneminde siyasal elitler ve yetkililer arasında çıkan bazı görüş ayrılıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Büyük İmam o dönemlerde yetkililere hitaben defalarca ‘toplantılarda her ne isterseniz söyleyin; ancak, meseleyi topluma taşımayın, çünkü halkın bu bağlamda herhangi bir günahı yoktur’ demişti.”
İmam Ali Hamaney ayrıca toplumda şu anda mevcut olan huzurun ve halkın, ideallerine yönelik bilinçli ve güçlü hareketinin Allahu tealanın lütfu olduğunu ve bu nimetin kadrinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

İmam Ali Hamaney konuşmasının diğer bölümünde ise kolluk kuvvetlerinin toplumdaki yerine değindi ve toplumdaki ahlaki emniyetin, halkın, evlatlarının ahlaki sapmalardan uzak olduğuna dair bir inanca sahip olması anlamına geldiğini söyledi.

Toplum ahlakının zaruretlerinden birinin polis birlikleri içerisinde de bağışıklık kazanılması olduğunu hatırlatan İmam Ali Hamaney, bu iç bağışıklığın yalnızca Allah’ın ipine sarılmakla gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.