AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Bahreyn’in tutumu iyi komşuluk ilkesine aykırıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, Bahreyn’in bir İran’lı diplomatı sınır dışı etmesini iyi komşuluk ilkesine sığmadığını söyledi.

Mihmanperest dün akşam İran’ın Bahreyn elçiliği ikinci katibinin Manama’dan sınır dışı edilmesine gösterdiği tepki, bu eylemin dikkatlerin başka yöne çekilmesi ve gerçeklerin göz ardı edilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bahreyn yönetiminin bu husustaki suçlamalarının asılsız olduğunu ve kesinlikle gerçeklerle bağdaşmadığını belirten Mihmanperest, diplomatik olmayan bu tutumun iyi komşuluk ilkelerine ters düştüğünü ve bölge düşmanlarının çirkin hedeflerine hizmet yönünde olduğunu bildirdi.

Mihmanperest ayrıca diplomatik adet üzere misillemede bulunmanın İran İslam Cumhuriyetinin bir hakkı olduğunu hatırlattı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.