
Başbakan İsmail Heniyye, Hamas ve Fetih’in yaptığı anlaşmanın gereklerini yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, Filistin Hükümeti’nin anlaşma için her türlü kolaylığı sağladığını ifade etti.
Başbakan İsmail Heniyye bu açıklamalarını, dün gece Kahire’den dönen Hamas heyetiyle görüşmesi ve heyetten ayrıntılı bilgi almasının ardından yaptı.
Hamas ve Fetih’in daha önce askıda kalan bütün dosyalarda anlaşmaya vardıklarını belirten Heniyye, varılan anlaşma nedeniyle hem Filistin dahilindeki hem de Filistin haricindeki Filistinlileri tebrik ettiğini söyledi.
Başbakan Heniyye, bu anlaşmanın Filistin halkının düşmanlarını sevindirmediğini belirterek, düşmanların her türlü engelleme ve karşı koymalarına karşı durmak için omuz omuza vermek gerektiğini söyledi.
Diğer Filistinli gruplardan anlaşmaya imza atmalarını isteyen Heniyye, kapsamlı bir anlaşma için böyle bir uzlaşının şart olduğunu söyledi.
