ArabistanHaberlerİranLübnanOrtadoğu

İran’ın barış talepliğine karşın Suudilerin savaşçıl politika izlemesi, büyük bir skandaldır

Lübnan’lı siyasi aktivist Mustafa Hamdan, İran’ın bölge ülkelerine yönelik barış ve diyalog çağrısının takdire şayan bir girişim olduğunu kaydettiği açıklamasında Suudilerin İran’ın söz konusu barışçıl siyasetlerine karşı agresif tavrı, Riyad yetkilileri için büyük bir skandal olduğunu söyledi.

İran’lı yetkililerin son yıllarda sürekli Suudi Arabistan’ın bölgede krizi tırmandıracak girişimlerden vazgeçmesi yönünde çaba göstermesine karşın Suudilerin buna karşı düşmanca siyasetlerini giderek daha da arttırdığını kaydeden Hamdan, Suud hanedanının akılcı politika izleme yerine her geçen gün daha da Amerika ve Siyonist rejim çizgisine yaklaştığını belirtti.

İslami İran’ın bölgede mazlumların yanında yer alarak Siyonist gaspçılara karşı Filistin halkını savunduğu, buna karşın Suudilerin kendi tahtlarını düşünerek Siyonistlerin çizgisinde hareket ettiğini kaydeden Hamdan, Suudilerin defalarca Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze’de Direniş cephesine saldırısına destek verdiği, bu gerçeğin bugün açıkça ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.