HaberlerOrtadoğuSuriyeTürkiye

Suriye’nin Türkiye Sınırına Yakın Babül Hava Kapısında Teröristler Birbirine Girdi

Suriye’de terörist gruplar Ahraru’ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasındaki çatışmalar, Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava kapısının yakınına sıçradı.

İdlib’teki AA muhabirinin bildirdiğine göre, Ahraru’ş Şam ve Heyet Tahrir Şam’a bağlı bazı gruplar arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı.

Heyet Tahrir Şam, öğleden sonra, Türkiye sınırına yaklaşık 12 kilometre mesafedeki, Sarmada ve Dana ilçelerinin büyük kısmı ile İkarda bölgesini ele geçirdi.

Ahraru’ş Şam ise Salkin beldesindeki mahkeme bölgesi, Harim Kalesi, Cebelü’z Zeviye bölgesinin doğusunda hakimiyet sağladı.

İki grup arasında çatışmalar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısının karşısında bulunan Ahraru’ş Şam kontrolündeki Babül Hava sınır kapısı civarına sıçradı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.