
Cezayir’de Başbakan Ahmed Uyahya başkanlığında yeni hükümetin kurulduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın anayasanın 93’üncü maddesi uyarınca Başbakan Uyahya’yla gerçekleştirdiği istişarelerin ardından yeni hükümet üyelerini atadığı ve kabinede kısmen değişikliğe gittiği” belirtildi.
Yeni kabinede Ticaret Bakanı Ahmed Sasi’nin yerine Muhammed bin Muradi, Sanayi ve Madencilik Bakanı Mahcub Bidde’nin yerine Eski Enerji Bakanı Yusuf Yusufi, Konut ve Şehircilik Bakanı Yusuf Şurfe’nin yerine Abdulvahid Tamir’in atandığı, diğer bakanların ise koltuklarını koruduğu aktarıldı.
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika tarafından başbakan olarak atanan Uyahya, dün hükümet sarayında düzenlenen devir teslim töreniyle selefi Abdulmecid Tebbun’dan teslim aldığı görevine resmen başlamıştı.
