
İşgal yönetimi dün(11 Eylül Pazartesi) geçtiğimiz Şubat ayında boşaltılan Amona Yahudi Yerleşkesi sakinleri için Batı Yaka’da yeni bir yerleşke inşa etmeye başladı.
İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalının dün konuyla ilgili yayınladığı habere göre, işgal rejimi içişleri bakanı Aryeh Deri boşaltılan Amona Yahudi Yerleşkesi yetkililerine hukuki tüm işlemlerin tamamlandığını ve yeni yerleşke inşaatına bugün başlanacağını söyledi.
Amichai adı verilen yeni yerleşkenin inşası için işgal hükümetinin bu ayın 3’ünde 60 milyon şikel (16 milyon dolar) tahsis ettiği açıklanmıştı.
Yeni inşa edilecek yerleşkede daha önce boşaltılan Amona Yahudi Yerleşkesi’nde yaşayan yerleşimcilerden 200 ila 300 kişinin ikamet edeceği belirtildi.
Haaretz gazetesi 11 Temmuz’da yayınladığı bir haberde, kanıtların ve belgelerin yeni inşa edilecek yerleşkenin bir bölümünün Filistinlilere ait özel mülkler üzerinde kurulacağını gösterdiğini yazmıştı.
Haberde, Filistinlilerin işgal rejimi yüksek mahkemesine yaptıkları başvuruda Osmanlı döneminde kalma belgeler sundukları kaydedildi.
