
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümeti uzlaşı anlaşmasını tüm maddeleriyle birlikte uygulamaya davet etti.
Hamas Hareketi sözcülerinden Fevzi Burhum, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında bugün (17 Ekim Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ulusal uzlaşı hükümeti Gazze Şeridi’ndeki görevini tamamen devraldıktan sonra yapılması gereken uzlaşı anlaşması maddelerinin tümünün güvenilir ve samimi bir şekilde hızla uygulanmasıdır” dedi.
Gerçek anlamda ortaklığı güçlendirmek ve Filistin halkına hizmet için anlaşmayı tümüyle uygulamaya çağıran Burhum, hükümetten memurlar dosyasını sorumlu bir şekilde ele almasını istedi.
Memurların haklarının ve görevlerinin olduğuna dikkat çeken Burhum, mevcut aşamada uzlaşının önündeki engellerin aşılması için herkesin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas’ı Gazze’deki Hükümet İdare Komitesi’ni feshetmeye zorlamak amacıyla Gazze Şeridi’ne yönelik bir dizi yaptırım kararı almıştı.
Hamas’ın 17 Eylül’de söz konusu komiteyi feshetmesinden ve geçen hafta Kahire’de imzalanan anlaşmadan sonra Gazze halkı Abbas’ın yaptırımları kaldırmasını bekliyor.
