HaberlerOrtadoğuYemen

Aden’de Bir Alim Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti

Yemen’in güney bölgelerinde güvensizlik daha da şiddetlenmektedir; bunun temel sebeplerinden biri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri-BAE arasında bu bölgelerdeki çekişmedir.

Kimliği belirsiz silahlı kişiler dün sabah (18 ekim) erken saatlerde Aden kentinin el-Mensure bölgesinde el-Sahabe ulu caminin hatibi ve imamı Şeyh Fahad el-Yunesi’ye suikast düzenlediler. Şeyh Fahad Aden kentinde arabasına teröristlerce yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu öldü.

Terör, yemen’in güneyinde yaşanan gerginliklerin sadece bir kısmıdır. Savaş, çatışma, hırsızlık, adam kaçırma ve silah taşıma, Yemen güneyinde yaşanan güvensizliklerin diğer çeşitleridir. Gerçi El-kaide’ye bağlı terör çetelerinin faaliyetini, ülkenin güneyinde yaşanan güvensizliğin sebebi sayabiliriz fakat Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri – BAE arasında yaşanan siyasi ve güvenlik çekişmeler, Yemen’in güneyinde yaşanan güvensizliklerin başlıca sebebidir.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (20) içerik yüklenmiştir.