ArabistanHaberlerOrtadoğuYemen

Cubeyir İran aleyhindeki bayatlanmış iddialarını sürdürüyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyir bir kez daha İran aleyhinde iddialarda bulunarak, İran’ı Yemen’deki milislere yardımda bulunmaya devam etmek ve krizin barışçıl çözümüne engel olmakla suçladı.

İRİB Haber Ajansı’nın haberine göre; Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyir bugün düzenlediği basın toplantısında, Yemenli milislerin ! girişimlerinin, Suudi koalisyonu onlara karşı askeri saldırıda bulunmaya sevkettiğini iddia etti.

Suudi Dışişleri Bakanı’nın milis olarak nitelediği Yemenli güçler, az imkanlarıyla Suudiler ve uşaklarını savaş cephelerinde gafil avlamayı başarmıştır.

İran’ı Yemenli güçlere silah göndermek ve krizin barışçıl çözümünü engellemekle suçlayan Suudi Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan’ın Suriye ve Yemen’deki yenilgilerinin üstünü kapatmak için benzer iddiaları gündeme getirmeye çalışıyor

Başa dön tuşu
Bugün 08 Haziran 2026 (73) içerik yüklenmiştir.