Haberler

Nijerya Polisi Erbain Yürüyüşüne Katılan Hizbullahi Halka Saldırdı

İmam Hüseyin’in şehadetinin 40.gününün yıldönümü münasebetiyle Nijerya İslam Hareketi önderliğinde binlerce Ehlibeyt aşığının katılımıyla düzenlenen Erbain merasimine Nijerya polisi tarafından saldırı düzenlendi.

Tesnim Haber Ajansı – Nijerya’da hizbullahi halk her yıl olduğu bu yıl da gibi Kanu şehrinden Zaria şehrine erbain yürüyüşünü başlattı ve Nijerya polisinin saldırısına maruz kaldı.

Nijerya İslami Hareketi yetkilileri, dün hükümet yetkililerine Nijeryalı Şii halkın her yıl olduğu gibi bu yıl da erbain yürüyüşünü gerçekleştireceklerini ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirmiş ayrıca “Kono Press Center”de bir basın toplantısı düzenleyerek erbain yürüyüşünün bu gün başlayacağını kamuoyuna duyurmuşlardı.

Hükümet yetkililerine gerekli bildirimi yapan hizbullahi halk bu gün Zaria şehrine kadar sürecek olan erbain yürüyüşünü Kanu şehrinden başlattı.

Yasal hakları olmasına ve gerekli izinleri almalarına rağmen Nijerya polisi erbain yürüyüşünü gerçekleştiren hizbullahi vatandaşların önünü kesmiş ve yürüyüşü engellemeye çalışmış bu sırada yürüyüşe devam eden vatandaşların üzerine ateş ederek 2 hizbullahi vatandaşın şehit olmasına neden olmuştur.

Şehit olan vatandaşlardan biri mühendislik öğrencisi Hüseyne Duda isimli bayan ve diğeri kimliği henüz belli olmayan bir erkektir

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.