HaberlerIrakOrtadoğu

Iraklı Alim Mukteda Sadr: Referandum iptal edilmeden Bağdat ile Erbil arasında diyaloğ başlamayacak

Irak’ta dini lider Mukteda es-Sadr, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleştirdiği gayri meşru referandumun anayasaya aykırı olduğu, iptal edilmeden Bağdat ile Erbil arasında diyaloğun başlamayacağını belirtti.

Sadr’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Sadr’ın IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Talabani’nin Bağdat ile Erbil arasında anayasaya bağlı diyaloğun başlaması için aracı olmasını istediği Sadr, “Referandum esasen anayasaya aykırıydı. Referandum iptal edilmeden anayasaya bağlı kalınarak diyalog nasıl başlayabilir ki?” dedi.

Sadr, “Halk ve vatandaşların yaşamı ve istikrarını siyasi çekişmelerden uzak tutmak lazım.” diye konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Haziran 2026 (16) içerik yüklenmiştir.